E-UP

E-UP

VW E-UP!

En BLOG om vores første helt nye bil som samtidig er en EL bil.
VW E-UP!Leveret 29 April 2014.

El bil eventyr

E-UP!Posted by Skjold Petersen Thu, August 16, 2018 17:34:16

Marguerit ruten til Berlin, elbil på eventyr.

En forlænget weekendtur til Berlin kan fint gøres i elbil.
Forberedelse er et must.
Ro og tid er ligeså et must.


Motorvejen til Berlin fra Rostock er motorvej 19 som bliver til 24 ind mod Berlin.

Vi havde et par uger i forvejen kigget hurtigt ladestander, og de 2 E-ON stander der var på motorvej 19 omkring Wittrup, var hele tiden ude af drift. Køre man øst over mod Berlin er der ikke mange hurtigladere, der er næsten dobbelt op hvis man køre vest over til Berlin.

Vi havde mange mobil apps klar, Charge map kort, New motion kort, plug and share brik.

Clever og E-ON kort, så vi mente at være dækket ind.Vi valgte at lave en magurit rute øst over til Berlin.

Der var booket færge gedser - rostock til kl 11.00. Kl 12.45 ankom vi til den først hurtiglader lidt uden for rostock, bilen blev sat til opladning og en BK burger blev fortæret.

Næste stop var en 50 kwh hurtiglader i en naturpark / skov. Vi tog landevejen og nød landskabet med 50-80 km/t.

På landevejen ca 2-4 km før byen var der et skilt til e-mobil ladning.

Vi kørte ind mod et stort slot og en biergarten, der var et lille skilt til e-mobil laden. Det passede ikke med det billede jeg havde fra plug surf, så vi køre længere ud i landet og en lille kirke og en japansk MIA, blive spottet. I indkørslen var der en elbil og en 50 KWh ladestander !

Mittelhof Gessin e.V.
https://goo.gl/maps/ZMhmvjTHN4w

Jo jo vi kan godt lade, værten started standeren. Pris ? 5-10 €,men vi har ikke hævet nogle euro, det har vi glemt…. I tyskland er man åbenbart stadig på kontanter, til nød og i byerne kan man bruge kort.

Vi snakker lidt, da der ingen data og mobildækning er i det område vi befinder os, så derfor er der ikke kort /mobil app betaling, værten donere gerne opladning til os, vi kommer jo retur på vej hjem til danmark.

Det viser sig at han og fruen driver en bio butik (økoligiske vare) og massages / wellness er under opførelse. Om vi vil have kaffe ? jo tak som byder.
Vi snakker om vi ikke kan betale på anden måde. Der er et frit wifi hotspot tilgængeligt, og værten finder et, bank IBAN nr frem på computeren. Hmm online bank via mobiltelefon ude på landet i skoven. Vi spørger om ikke han har paypal. Det har værten, men kan ikke huske / finde sin paypal email. Jeg overtager “musse kontrollen” og finder en e-mail adresse i han paypal indstillinger.
Vores mobil henter paypal appen og 15 € bliver send til e-mail adressen. 3 min efter har vi betalt ladning, 2 kopper kaffe og 2 lokal brygget øl. Vi er glade, skylder ikke noget, og vores vært er stadig helt rolig. Vi gætter på han nok har prøvet det før.


Vi sætter os og drikker kaffe, vores vært kommer og spiser et stykke kage og vi snakker, tysk/ engelsk, om hvorfor der er en 50 kwh DC lader i skoven. Værten kender godt til E-ON´s ustabile ladere ved motorvejen. Vi snakker om ladekort i Tyskland, og bliver belært om ikke samarbejdende “tyske kommuner” der har deres egen kortbetaling / app. For at kunne køre uhindret i 200 km omkreds har værten 20 forskellige ladekort/brikker. Håbløst for turister. Familien er et selvforsynende landbrug / Bio butik / Wellness, så de har sat 80 kwh solceller på taget, installeret 150 kwh batteri kapacitet, har 500 liter varmt vand på lager, så der er også til en regnvejrsdag.

Vi ser deres off-grid installationen og værten viser os at vores opladning kun har taget 6 % af hans kapacitet.


Kære politikere, Hvorfor kan vi ikke det i Danmark.

Hvorfor skal alt stoppes af stupide regler og janteloven hele tiden !


Vi takker for opladning og snakken og køre videre mod næste hurtiglader.

Vores lade app og mobil kan ikke finde den næste hurtiglader og på vejen mod byen.

Lige meget hvad vi gør kan den ikke findes. Vi finder et rød ce stik, men det er slukket.

Vi finder 22 kwh E-ON ladder i Templin som er inden for rækkevide.

Da vi ankommer, og vil til at lade opføre den sig noget genstridigt. Laderen er sikkert ok, men den vil ikke godtage vores E-ON kort, helt ok det er jo dansk, den tager ikke imod vores charge map kort eller vores new motion. QR koden for online banking virker, men websitet går ned da vi taste kortoplysninger ind. Support telefonen til E-ON bliver ikke taget.

E-ON mobil app og website for lade punkter er 100 % mangen til den i DK, og lige så dårlig. Surt.

Vi finder en 3 kwh lader i udkanten af byen hos en bilforhandler som tager vores new motion kort.

12 km rækkevidde tilbage og +80 km til næste 50 kwh hurtiglader, giver ingen valgmuligheder end at spise noget aftensmad, og vente min 2,5 time for at få strøm på.

Templin viser sig at være Kansler Merkels fødeby, og vi finder en mindesten til Ludwig von Beethoven, men vi kan ikke finde forbindelsen “Templin -Mozart”.

Kl 21.30 er det næsten mørkt og vi tager den korteste vej til Bernau.


Den går igennem “der swatche walde” ,den sorte skov. Der er mørkt, ingen data dækning, ofte er vi uden gsm signal. Vejen er 5 km lige og lang før et sving optræder der efter lige igen så langt øjet rækker. Trafik er der næsten ingen af, så det bliver ægte øko kørsel med 50 max 60 km/t for at komme helt frem til hurtigladeren i Bernau.

Vi syntes dette er lige spændende nok, der er sort skov så langt øjet rækker.

Kl 22.44 når vi Bernau og hurtiglader med 26 km rækkevidde tilbage. Vi lader og sætter kursen de sidste 35 km mod berlin centrum og ankommer på hotellet kl 00.05.


Berlin bliver set og oplevet, aften før vi skal hjem, bliver alle 5-6 hurtigladeren skrevet ned, og plottet ind i Google Map samt bilen GPS.

E-ON Laderen på motorvejen 19 er stadig nede.

Kl 08.30 starter vi med fuld batteri tank og alle lade stop fungerer 100 % mellem 15-20 min og så er vi kørt igen.
Laderen i Neuperring som vi ikke kunne finde på mobil appen, var let at finde da vi havde adressen. Den ligger sammen med et enegi center. Vi spørger ind til et ladekort, da jeg havde set deres logo både på nettet og på ladestanderne.
Vi kunne låne et lade kort for 5 € det virker kun i kommunen og skulle afleveres igen…. Strøm koster ikke noget.

Det bekræfter hvad værten sagde om mange ladeløsninger, håbløst.


Vi kommer hjem med 7t.30m kørsel, 2 timer ladning og færge/ventetid for resten.

Totalt 12T 30m


Vi brugte kun New motion kortet samt deres app. Den virker rigtig godt og vi tror der er en kobling mellem de hurtiglade standere / new motion kort og Clever i DK.

Standene i tyskland er også samfinansieret af EU

Alle clever standere i DK modtager New Motion kort.


Kend din gps / online kort.

Hver sikker på datadækning.

Skriv alle hurtiglader ned med fuld adresse.

Husk alle typer kabler og stik.Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.